Phoenix

Tero Pulkkinen (laulu), Esa Silander (basso), Erja Silander (koskettimet, taustalaulu), Ari Kivistö (kitara, taustalaulu), Juha Kivistö (kitara), Antti Ketola (rummut)

Erja Hellsten muistelee:
Vuonna 1987 The Bronx kokoonpanosta muotoutui Phoenix. Kitaristiksi saimme Ari Kivistön, joka soitti myös Paperiruusu yhtyeessä. Tero teki jälleen sanoitukset ja pääosin kaikki sävellykset. Bändi teki sovitukset. Minä esim. tein stemmani sävellellen yksin ja Ari Kivistö sovitti ja vaikutti biiseihin paljon. Nautimme käyttää kokeilevia ja teknisiä elementtejä. Meillä kaikilla oli omat esikuvamme: The Beatles, The Cure, New Order, Led Zeppelin.

Osallistuimme Rock SM-kisaan kaksi kertaa, vuosina 1987 ja -89. Vuonna 1989 pääsimme alkukarsinnoista jatkoon ranking-listalle. 1989 osallistuimme myös Pohjanmaa Rock-tapahtumaan ja voitimme Wasa Band Open-kilpailun, josta saimme palkintomatkan Uumajaan. Siellä äänitettiin studionauha.

Meillä oli paljon keikkoja vanhan Vaasan läänin alueella. Kivistön Ari oli hyvä saamaan meille esiintymisiä. Soitimme ravintoloissa, klubeilla, festareilla. Olimme keikalla esim. Provinssirockissa. Se oli se päivää ennen festareita -keikka, jossa paikalliset bändit pääsivät esiintymään. Soitimme Ylistarockissa ja esim. Kemun klubi-illassa Amapolassa. Pääsimme lämppäriksi Kolmannen naisen keikalle Mietaalle, Miljoonasateen keikalle Törnävän saaren kesä-iltaan ja Pääkkösten keikalle Latosaareen.

Kun rumpalimme Antti Ketola lähti inttiin soitti rumpuja jonkin aikaa Ali Kangas-Hynnilä vuonna 1988. Rumpalina treeneissä kävi myös Zarabin Jarkko Mattila.

Äänitimme singlen ”Underwater Submarine”/”Love And The Storm” vuonna 1989 Kimmo Aholan AMS-studiolla Kauhavalla.

Viimeinen keikkamme oli Kaustisilla 1990. Sen jälkeen takahuoneessa pistimme pillit pussiin, ja Phoenixin taru oli ohi.


Kuvat: Latvis