Omakuva

Timo Hautamäki (sähkökitara, laulu), Hannu Pirttimaa (basso), Kari Ilmonen (rummut, laulu), Heimo Riihimäki (poikkihuilu)

Kari Ilmonen muistelee:
Me teinipojat soitimme 70-luvun alkuvuosina Omakuva yhtyeenä progea ja perusrockia; mm. Creamia, Ten Years Afteria ja Jethro Tullia. Omiakin biisejä syntyi.

Omakuvan muusikot olivat taustaltaan lähinnä työläisperheiden poikia eikä musiikkiopetusta tiedetty hakea sikäli kuin sitä oli siihen aikaan tarjolla Pietarsaaressa. Tietysti musiikinopetus varsinkin lukiossa oli paikoin hyödyllistä. Minä ja Hautamäki haimme Kokkolan työväenopistosta musiikin teorian opetusta, kiitos opettaja Alf Myllärin.

Monesti liftasimme 1970-alussa naapurikaupunkiin Kokkolaan, koska siellä oli parhaat musiikkiliikkeet. Sieltä ostettiin vahvistimet ja Premier-rummut, kesäduunirahoilla.

Omakuva keikkaili Pohjanmaalla ja voitti Vaasan läänin rockbändikarsinnan vuonna 1973. Helsingin Kulttuuritalolle päästiin SM-finaaliin. Siellä poikien trumpettihousut tutisivat eikä hääviä sijoitusta tullut. Vanha Isäntä ja Finnforest ylsivät palkintosijoille. Omakuva väsähti pari vuotta myöhemmin ja sitten kohta syntyi St. Petersaari.


Omakuva esiintymässä vuonna 1975