Floug

Toni Collin (1973-2016) (laulu ja sekalaiset rytmisoittimet), Janne Haapala (kitara), Vesa Lähteinen (kitara), Jarkko Rajala (basso ja taustalaulut), Kari Laurila (rummut)

Vesa Lähteinen muistelee: Vuosina 1995-1997 toiminut Floug oli yksi "Mäksällä" loputtomista jameista syntynyt bändi. Olin soittanut Jannen ja Tonin kanssa jo aiemmin mutta sitten Janne siirtyi rumpujen takaa kitaran varteen. Toni tunsi Karin ja minä Jarkon. Niin oli Floug saanut alkunsa.

Janne otti ilmiömäisesti kitaransoiton ja biisien tekemisen haltuun vuodessa. Toni kirjoitti suuhunsa sopivat tekstit ja Suomi-Hard Rock setti oli pian valmis. Omien biisien lisäksi soitettiin mm. Faith No Morea, Lenny Kravitzia ja Kolmatta Naista. Kolmannen Naisen Hyvää ja Kaunista -biisi oli mielestäni meidän bravuuri: Se sopi tähän bändiin ja oli hemmetin kiva soittaa.

Soitettiin ehkä puolen tusinaa keikkaa Herrasmiesrokeissa, Nuorisokeskuksen tapahtumissa ja muissa sekalaisissa tapahtumissa. 1996 äänitettiin Seinäjoen Soundwall -studiolla kolmen biisin demo Petteri Karrin kanssa.

Mäkipuskan nuopparin toiminta loppui juhannuksen 1996 jälkeen ja bändiltä meni kotipesä alta. Bändin loppuaika treenailtiin muiden nurkissa. Aloitin 1995 opiskelut Tampereella ja Jarkko myöhemmin Helsingissä ja bändin toiminta hiipui nopeasti vuoden 1997 aikana. Kari siirtyi soittamaan Jaarli Paddingtoniin.

Suunnittelimme Comeback -keikkaa vuonna 2013 mutta elämä ei sitä valitettavasti mahdollistanut ja Tonin kuolema 2016 varmisti ettei bändiä enää ole.

Demo on kuunneltavissa mikseri.net -palvelussa