Session

Timo Vaaranmaa (kitara), Markku Mäkiranta (rummut), Juha Kankaanpää (basso), Jari Viitasaari (kitara, laulu). Alunperin rummuissa oli Mauri Mäkiranta.

Timo Vaaranmaa muistelee:
Alkuaikoina soiteltiin paljon Mäkirannan autotallissa. Mäkirannan Mauri oli rummuissa, minä kitarassa ja Vettenrannan Jari bassossa. Sitten me saatiin iesuksen hyvä treenikämppä Puskantieltä talosta jossa Mäkirannat asuivat silloin. Sinne kellariin raivattiin soittokämppä, "Studio 16", kun talon osoite oli Puskantie 16.

Mäkirannan Maurilla oli silloin vimpan päälle hienot Gretsch-rummut, mutta siitä ei oikein tullut mitään kun se soitti jotain viis sekuntia ja alkoi sitten hyvä ettei kiillottaa niitä rumpuja. Ei päästy puusta pitkälle, mutta sitten tuli Maurin pikkuveli Markku yksiin treeneihin ja kun Maurin silmä vältti niin Make meni rumpujen taakse ja alkoi paukuttaa niitä oikein olan takaa ja Mauria varmaan otti oikein kiveksistä kipiää. Sitten me soitettiin Johnny B. Goode. Voi ristus kun mulla oli karvat pystys. Ensimmäistä kertaa aasta ööhön koko biisi eikä rumpali lopettanut kesken. Voi taivas kun se kuulosti hyvältä ja komialta. Siitä nyrjähdys.

Sen jäläkehen olen Maken kanssa sitten alkanut soitelemaan kun silloin vasta siihen tutustuin. Sitten Viitasaaren Jari tuli toiseksi kitaristiksi ja laulajaksi. Tämä Session alkoi olla oikea bändi. Soitettiin Juice Leskistä ja tämäntyylistä. Ei ollut omia kappaleita. Kapakkakeikoille piti opetella vähän valssia, tango, humppaa ja sambaa ja tämä oli todella hyvä koulu.

Olin ainut jolla oli ajokortti. Keikalle lähtiessä hain Pulkkisen autovuokraamosta Kleinbussin ja sitten jokaisen jätkän erikseen kotoa, sitten haettiin treenikämpältä kamat ja ajettiin jonnekin Vimpelin Kantakrouviin. Soitettiin koko ehtoo, sieltä takaisin, roudattiin kamat treenikämpälle ja sitten ajoin jokaisen kotiin. Keikoista jäi jotain kymppi soittajalle käteen. Tätä tehtiin silkasta soittamisen ilosta, oli aina mukava lähtiä johonkin.

Sessionin jälkeen soitin Jonah Vex kokoonpanossa.


Kuva: Jari Viitasaaren arkisto