Suikkis

Kuvan kokoonpano
Jorma Heikkilä (laulu, kitara), Raimo Koskenranta (tenorisaksofoni), Jarmo Kauppila (basso), Esa Ala-Kanto (baritonisaksofoni), Reijo Siltio (rummut), Harri Vainiola (urut), Esko Jääskä (kitara, trumpetti, laulu), Mikko Jääskä (kitara)

Suikki Jääskä muistelee:
Kun The Chuckleheads hyytyi niin minulla oli hetken aikaa joitain musiikillisia sivujuonteita mm. Sahan veljeksien treenikämpällä ja Kurosen Raimon kellarissa tuli soiteltua ennenkuin syntyi uusi oma kokoonpano.

Suikkiksessa oli alkujaan pääasia blues. Alettiin sitten miettimään mitä muuta voitaisiin soittaa ja alettiin soittamaan soulia. Alakannon Esa tuli mukaan Peräseinäjoelta ja sillä oli barska. Mä sain siltä trumpetin lainaksi ja aloin soittamaan sitä ja kirjoittamaan nuotteja biiseihin mitä soitettiin. Setissä oli Knock on wood, Otis Reddingin biisejä ja soitettiin jopa Arthur Brownia. Puhaltajia oli neljäkin parhaimmillaan ja soitettiin Soul fingeria. Kiipparin soittajiakin oli, Vainukin soitti jossain välissä urkuja. Sitten Hyskä eli Hyvösen Harri tuli mukaan.

Tällä bändillä käytiin keikoilla jo jonkin verran. Alakannon Esan kotona oli hautaustoimisto ja Volga siellä eli alkuaikoina me päästeltiin ruumisautolla keikalle. Lapuan Nuorisoseuralla käytiin ja Kuortaneella, Mietaalla ja Seppälänhallilla Ilmajoella jne.

Ei tuolloin ollut kuin tanssibändejä ja mekin saatiin soittaa se 15 minuuttia niiden tauolla. Kyllähän tanssiorkesterit kattoi meitä kuin halpaa makkaraa. Aina piti laittaa kaikki omat kamat, hyvin harvoin sai soittaa toisten kamoilla. Poppi- ja rokkibändien kesken ei ollut kilpailua kun täällä ei alkuaikoina ollut kuin Yahoos. Suikkis oli sillai iso kokoonpano, että vain Petri & Pettersson Brass oli ehkä samanlainen, mutta muuta yhteistä ei ollutkaan vaikka molemmat soitti Zappan Peaches en Regalia. Oltiin niin omilla vesillä ja omalla linjalla ettei ollut mitään kisaa.

Sitten kun Heikkilän Jorma lähti armeijaan, olisikohan ollut 1968, niin sitten se homma vähän muuttui. Mun piti ruveta soittamaan uudestaan kitaraa ja laulamaan. Siinä vaihtui soittajia aika paljon, varsinkin puhaltajia ja rumpaleita. Rummuissa oli Siltiön Rexi ja sitten Hasse oli pitkään rummuissa. Kauppilan Jarmo soitti bassoa, Hyvönen soitti urkuja ja mun velipoika Mikko soitti kitaraa ja mä soitin toista kitaraa.

Kun lähdin armeijaan 1970 niin kaikki loppui sitten siihen siinä vaiheessa. Kun tulin 1971 armeijasta takaisin niin perustettiin uusi bändi, josta kehkeytyi Super-Suikkis


Suikkis, 1969. Kuva: Suikki Jääskän arkistosta