The Blue Notes

Alkuperäiskokoonpano:
Jarmo Nuottajärvi (rummut, laulu), Juha Nuottajärvi (basso), Vesa Siirilä (kitara)

Nykyinen kokoonpano:
Jarmo Nuottajärvi (laulu), Juha Nuottajärvi (basso), Vesa Siirilä (kitara), Matti Vartiala (kitara), Kari Suvisalmi (rummut)

Jarmo Nuottajärvi muistelee:
Sain Joululahjaksi 70-luvun lopulla Hoshino rumpusetin, jotka ostettiin Seinäjoen soitinkaupasta. Hurriganesin innoittamana päätettiin kavereiden kanssa perustaa rock'n'roll bändi. Kitaristiksi bändiin tuli Vesa Siirilä ja bassoon Juha Nuottajärvi. Minä hoidin rummut ja laulun. Olimme tuohon aikaan 15-vuotiaita.

Aluksi treenikämppänä toimi kotini kellari Pultrantiellä Pohjan kaupunginosassa. Myöhemmin harjoittelimme Pohjan nuorisotiloissa. Harjoittelimme korvakuulolta esikuviemme biisejä, aluksi Hurriganesia, Baddingia jne.

Teddy & Tigersin innoittamana aloimme tutkimaan rock'n'rollin alkujuuria paremmin ja treenattavaksi tuli mm. Gene Vincentin ja Eddie Cochranin tuotantoa. Aika varhaisessa vaiheessa teimme kuitenkin omia biisejä Veskun toimiessa säveltäjänä ja minulle lankesi sanoittajan rooli.

Saimme pikkuhiljaa keikkasetin valmiiksi ja aloimme hommaamaan keikkoja. Tuohon aikaan keikkojen saaminen alaikäisille kolleille ei ollut helppoa. Soitimme kuitenkin mm. koulubileissä eli ilsuissa ja olimme lähes housebändi Seinäjoen Teds clubilla. Törnävän tanssipaviljongissa soitimme myös muutamaan otteeseen.

Ikimuistoisin keikka oli huippusuositun ruotsalaisen The Boppersin lämppärinä Seinäjoen Raviskalla. Kamat tuolle keikalle roudattiin ambulanssilla.

Osallistuimme Suosikki lehden järjestämään Rock-Kuningas kisaan. Voiton tuossa osakilpailussa vei tyttöbandi Geisha. Me taisimme tulla toiseksi. Kun olimme yleisön suosikki Hämäläisen Jyrki pyysi meitä esiintymään kisan jälkeen ennen pääesiintyjää, joka oli Zero Nine. Soitimme Eddie Cochranin Jeannie, Jeannie, Jeannie ja Robert Gordonilta opetellun Nervous biisin.

1983 bändiin liittyi kitaraan Matti Vartiala ja rumpuihin Kari Suvisalmi, itse siirryin eturiviin laulamaan. Bändin nimi muuttui Bony Moronieksi ja musa bluesimmaksi Johnny Winterin ja George Thorogoodin innoittamana. Kävimme myös nauhoittamassa demokasetin Suikin Botniasound studiolla. Sen myötä pääsimme myös radioaalloille. Vuorisen Risto soitti musaa ja haastatteli minua ja Veskua YLE Pohjanmaan Rocktulva-lähetyksessä. Kiinnostusta bändiä kohtaan oli aina Helsinkiä myöden. Asevelvollisuus katkaisi bändin liidon vuonna 1984. 1986 kävimme vielä Kemun studiolla nauhoittamassa muutaman biisin. Maailma vei kuitenkin kaverukset erilleen.

2009 bändi aktivoitui uudelleen alkuperäistriona The Blue Notes nimellä. 2010 mukaan tulivat Matti ja Kari. Nyt nimeä ei vaihdettu ja musakin pohjautui enemmän 50-luvun meininkiin toki Blue Notes tyylillä bluesia unohtamatta.

2019 The Blue Notes julkaisi vihdoin omakustanteena Lakastudiolla nauhoitetun Canned Beat albumin. Esikoinen julkaistiin vinyylinä sekä CD:nä. Levy on saanut hyvän vastaanoton ja hyvät arvostelut mm. Bigbeat, Bluesmagazinen ja Ilkka-Pohjalaisen arvosteluissa. Kiekko on myös pyörinyt aktiivisesti mm. Nättilän Tepon Kantritohtori ohjelmassa. Myös Roll fm Rollabillyssä kiekkoa on pyöritelty usemapaan otteeseen.

KEEP ON ROCKIN!


Nuopparilla 1982


Vuonna 1981 Latosaaressa Rock-Kuningas keikalta. Kuva Juha Nuottajärven arkistosta