Bingoksi Lämmin

Seppo Lämmin (Samppala, laulu), Riku Lämmin (Perälä, basso), Antti Lämmin (Järvenpää, rummut), Juhani Lämmin (Lautamaja, kitara)

Juhani Lautamaja muistelee
Rett Saapasta seurannut Bingoksi Lämmin yhtye toimi vain vuoden 1979 mutta menestyksekkäästi; yhtye esiintyi radiossa, televisiossa ja levyllä, sekä osallistui Pop-yhtyeiden SM-kilpailuihin 1979 jolloin karsinnat olivat Vaasassa 28.3.1979 ja loppukisa Seinäjoella 13.-14.4.1979. Lisäksi oli lastenkonsertti ja keikkaa oli koulujen ilsuissa. Ei ollut mitään erityistä showta, mitä nyt johtohahmo Seppo Lämpimän hahmo oli stailattu.

Harjoiteltiin Sydänmaan Nuorisoseuralla, jossa siihen aikaa oli perjantaisin bingo. Siellä talolla oli talvella öljyllä toimiva puhallinlämmitys, jonka laitoimme päälle talvella treenien ajaksi lauantaisin. Juuri kun olimme lähdössä, Riku muisti että lämmitys oli edelleen päällä ja tokaisi: Jos olis jääny puhallin päälle, niin kyllä olis ollu bingoksi lämmin - hei, mahtava nimi Bingoksi Lämmin!

Ohjelmisto koostui yhteistyönä tehdyistä kappaleista, joihinkin biiseihin sanat otetiin Nuorisoseuran näytelmäkirjoista. Kaikenlainen markkinointi tehtiin itse julisteita myöten, eikä ollut keikkamyyjää.

TV1 teki ohjelmasarjan Suomen nuorten musiikkiharrastuksista, ohjelma oli nimeltä Tuubi ja sitä isännöi Heikki "Hector" Harma. Ohjelmasarjan kolmas jakso esitteli KEMUn toimintaa ja mukana studiossa myös Bingoksi Lämmin. Yhtye oli mukana myös KEMUn julkaisemalla ensimmäisellä Provinssi-Rock levyllä (KEMULP1). Sen session äänitti Suikki Jääskä 29.5.1979 Botniasound Studiolla.

Bingoksi Lämmin esitti eteläpohjalaista perinnemusiikkia omalla, edellä aikaansa olevalla tyylillä. Edellä mainitun Provinssi-Rock äänitteen lisäksi on tallenteena cd "The early years of Bingoksi Lämmin" jota on painettu viisi kappaletta.

Seuraavaksi syntyi Suffragette Sisters


Alavuden yläasteen ilsuissa keväällä 1979. Kuvat: Arto Rissa