Juhani Lautamaja muistelee:

Soittoharrastukseni alkoi 1975 Alavuden Sydänmaalla. Ikää oli silloin 15 vuotta. Isä Kustaa toi Seinäjoelta sähkökitaran mallia Emmer, vaikka olin puhunut bassosta. Vaikutteet imettiin tuolloin harvoista radio-ohjelmista, joista äänitetttiin C-kasetille. Parhaiten jäi mieleen CCR, Slade ja Sweet. Naapurinpojilla oli levysoitin ja sielä soivat "rankemmat" siivut kuten Deep Purple, Rollarit, Led Zeppelin ja myös CCR.

Paikallisia esikuvia ei ollut, mutta Aulavalla ja Alavuden Nuosisoseuralla käytiin tsekkaamassa kovia bändejä kuten Kaamos, Tabula Rasa, Jigsaw, Yellow, Hurriganes, Alwari T, Virtanen ja Hullujussi jne

Alavuden musiikkiopistossa käväisin Pertti Karin klassisen kitaran alkeiskurssilla, mutta eihän siitä mitään tullut, korvakuulolta sitten opettelin ja nuottien luku jäi haaveeksi.

Ensimmäinen kokoonpano, jossa olin mukana oli Rett Saapas 1976-1979. Seuraavaksi syntyi jo omaa tuotantoa tekevä Bingoksi Lämmin, joka toimi vain vuoden 1979 mutta menestyksekkäästi. Suffragette Sisters täsmäviilattiin kasaan vuoden 1980 Rock-bändien SM-kisoihin. Vuodet 1980-81 olin "rivimiehenä" Randewoo cover-bändissä.

Tämän jälkeen syntyi "Sydänmaan Rockpileksi" kutsuttu Heartbeat. Yhtye toimi vuosina 1981-1982. Sitten taas täsmäviilattiin bändi Rock-SM 1983 kisoihin ja syntyi etelä-pohjalaista rokkia soitanut Vähästä Kiusalliset.

Tämän jälkeen liityin Krawatts yhtyeestä jalostuneeseen Mega kokoonpanoon vuosiksi 1986-1988. Tämä seinäjokinen ja Esko Takamäen liidaama yhtye olikin menestyksekäs. Keikkailtiin ahkerasti isoja festareita myöten, tehtiin LP-levy yms.

Suurenmaailman tyyliä seurasi maanläheinen Bill Hota & the Pulvers, jota on jatkunut vuodesta 1993 alkaen.

Voi sanoa, että oma ja alueen musiikkihistoria on ollut suurta juhlaa. Tarjonta on aina ollut huippua ja vastaanotto ollut hyvä yli genrerajojen.


Emmer kitaralla se alkoi...

...ja Columbus kitaralla jatkui