Mega (1986-88)

Mika Saari (basso), Juhani Lautamaja (kitara, taustalaulu), Esko Takamäki (laulu), Harri Ala-Kojola (rummut), Jare Renko (kitara,taustalaulu)

Esko Takamäki muistelee:
Kun 1986 saimme levytyssopimuksen kulki bändi vielä työnimellä Krawatts, mutta Kassu Halonen sanoi, että nimi on aivan liian vaikea. "Te olette Mega" ja niin bändi sai nimensä.

Vuosina 1986-88 toiminut Mega julkaisi 2 singleä ja ”Täältä tullaan” albumin, jonka kustansi levy-yhtiö Flamingo. Lisäksi oltiin mukana muutamalla kokoelmalevyllä. ”Täältä tullaan” levyn (Spotify) tuotti Esa Kaartamo ja Kassu Halonen. He myös soittivat kyseisellä levyllä (Esa/akkari ja Kassu/ hammond). Levyn äänitti Esko ”Suikki” Jääskä Botniasound Studiolla. Mega esiintyi menestyksekkäästi MTV:n Grand Prix musiikkikilpailussa ja keikkaili ympäri Suomea.

Harrin lähdettyä opiskelemaan PIT:iin (Los Angeles) rumpaliksi tuli yhdelle keikalle Markus Ketola ja sen jälkeen Timo Polari. Myöhemmin Lautamaja ryhtyi basistiksi ja kitaristiksi tuli Pekka ”Pietu” Rintala. Viimeisessä kokoonpanossa Heikki Pohto soitti kosketinsoittimia ja saksofonia muutamalla keikalla ja demolla ja rumpaliksi palautui Harri Ala-Kojola. 

Bändi lopetti toiminnan kun Pekka ”Pietu” Rintala lähti opiskelemaan GIT:iin (Los Angeles) ja minä ryhdyin Elvis Breznev yhtyeen solistiksi 1989.


Kuva: Jorma Salovaara


Seinäjoen asemaravintola Amapolassa 1988