Muzzy Train

Pasi Järvinen (kitara), Kari Virkamäki (kitara), Keijo Siltakorpi (rummut), Riku Perälä (basso), Lasse Lahdenmäki (laulu)

Pasi Järvinen muistelee
Bändi päätettiin perustaa rippileirillä Alavudella Aittoosaaressa kesäkuussa 1975. Nimeksi tuli Muzzy Train (Are You ready, Muzzy Train is coming soon?). Muzzy Train harjoitteli Sydänmaan Nuorisoseuran talolla. Siellä oli talvella jokinlainen puhallinlämmitys ja joskus järkkärit sanoivat, että sen voi jättää treenien jälkeen päälle, jotta on "bingoksi lämmin". Tuosta hokemasta sitten eräs yhtye nappasi nimensä.

Muzzy Train soitti "ränttätänttää" mm. Hurriganesta. Roadrunnerin biisit oli melkein kaikki ohjelmistossa, myös Dr. Feelgoodia jne. Ainakin yksi oma biisi tehtiin, joka oli "Get on"-tyylinen "Mess around town". Yhdessä sävellettiin ja Perälän Riku teki sanat kun oli jo silloin hyvä englanninkielessä.

Jotain keikkoja buukattiin itse tai sitten oli vaan sattumia. Mitään ohjelmatoimistopalveluja ei käytetty. Aikoinaan Vat 69 yhtyeessä bassoa soittanut Jorma Järvikangas järkkäsi meille ekan keikan ja PA-kamat. Keikka oli perjantaina 10.10.1975 Alavuden nuorisotalolla. Jorma järjesti ainakin kerran myös jamisesssion, jossa soitettiin vähän niinkuin bluesia. Mukana oli mm. Matti Takala Töysästä ja me ihmeteltiin kun se veti "tremoloa" tuplabasareilla.

Muzzy Trainin keikat olivat Alavudella; Nuorisotalo, Nuorisoseura, Työväentalo, Sulkavankylän urheilutalo, Aulava. Keikalle mentiin kavereiden tai niiden isoveljien tai -siskojen, joilla oli ajokortti ja auto, kyydittäminä. Osa kalustosta oli omaa, joskus jotain lainattua. Markkinointi oli sitä, että Muzzy Train -tarroja tehtiin.

"Ehkä koko "rock-urani" kohokohta oli jo 1976 huhtikuussa, kun olimme Alavuden NS:llä Royalsien lämppärinä. Spring ´76 oli juuri ilmestynyt ja sitä oli kuunneltu jo ahkerasti. Muzzy Train bändissä olimme noin 16-vuotiaita ja saimme siitä vielä vähän rahaakin, noin 100mk per nuppi. Keikkajärjestäjä ohjeisti, että "älkää heti ryypätkö kaikkia rahoja", se oli kai joku viittaus Albertiin.

Yhtye kuivui kasaan melko pian ja perustin yhtyeen nimeltä Louhi.