Virus

1980-1981: Veli-Matti Karhu (kitara), Esko Pouttu (laulu ja kitara), Pertti Ylikojola (rummut) ja Vesa Kangasluoma (basso)
1981-1982: Veli-Matti Karhu (kitara), Esko Pouttu (laulu ja kitara), Vesa Kangasluoma (laulu ja basso) ja Jouni Haapalainen (rummut)
1982-1984: Veli-Matti Karhu (laulu ja kitara), Esko Pouttu (laulu ja kitara), Vesa Kangasluoma (laulu ja basso) ja Antti Honkaharju (rummut)

C.O.D.:stä Virukseksi muuttunut bändi jatkoi siitä mihin C.O.D. jäi. Minut bändi pyysi treeneihin 1980 kesällä ja mietin miksi en voisi kokeilla. Olin soittanut muutaman vuoden Namelessissa, mutta vaihtelu ja uuden aallon ennakkoluuloton melodinen meininki kiehtoi minuakin. Esko vaihtoi basson kitaraan ja Veli-Matin ensimmäiset omat biisit näki päivänvalon. Saimme luvan treenata Lapuan seurakunnan nuorisotiloissa Vanhalla apteekilla, josta kiitos Juha Ikolalle. Aloimme vähitellen siirtyä omaan tuotantoon. Tuohon aikaan olimme 16 – 17 vuoitiaita.

1981-1982
1981 rumpaliksi vaihtui Jouni Haapalainen ja lauluvastuu alkoi siirtymään minulle. Tällä kokoonpanolla soitimme ensimmäiset Latosaaren keikat. Latosaaren Seppo Välimäen ennakkoluuloton asenne ottaa pikkubändejä kakkoslavalle lämppäämään pääesiintyjää oli hatun noston arvoinen juttu. Näistä keikoista sai jopa rahaa. Lapualaisyhtye Nummisuutarit auttoi nuorta Virusta opettamalla soittamisen saloja ja mm. lainaamalla PA-kamat ilmaiseksi Viruksen ensimmäiselle Latosaaren keikalle. Rock-kuningas 1982 osakilpailuun osallistuimme 1981 marraskuussa ja sijoituimme viidentoista bändin joukosta toiseksi. Tämä oli meille kova juttu.

1982-1984
Pian tämän jälkeen silloin kuusitoistavuotias rumpalilahjakkuus Antti Honkaharju liittyi bändiin. Treenasimme ahkerasti ja kävimme harvakseltaan keikoilla mm. Latosaaressa. Settilista koostui omista- ja cover-biiseistä. PA-kamat ja miksauksen hoiti Välkkilän Heikki. Me ristittiin Heikki Hevi-Heikiksi. Hauskana muistona on jäänyt Latosaaren keikoilta mieleen, kun soundcheckin jälkeen järjestysmiehet alkoi tyhjentää paikkaa ennen lipunmyynnin aloittamista. Välkkilän Hessua oltiin viemässä ensimmäisenä ulos, olihan Heikki näyttävän näköinen pitkätukkainen rokkari. Rock SM-kisoihin osallistuimme 1982. Saimme hyvää palautetta, mutta jatkopaikka jäi haaveeksi. Veli-Matti teki suurimman osa kappaleista ja sanoitukset olivat englanninkielisiä. Tyylisuunta oli hard rockia ja Virus päätti muuttaa nimekseen Crime.

  • Viruksen ensimmäinen biisi Live my life äänitettyjä jeejee mankalla.


The Great Rock'n'Roll Swindle VIRUS


Rock-SM kisoissa


Virus & torvisoittokunnan torvet yms. lainassa