Impressio

Kari Komsi (kitara, laulu), Timo Komsi (basso), Janne Mikkilä (rummut)

Kari Komsi muistelee:
Impressio oli ensimmäinen oma bändini 1986 -88. Nimi tuli siitä että halusin että musiikki on kuin impressionistinen taulu, hutaisten tehdyn näköistä mutta ajateltua.

Timo oli naapurinpoika ja Janne löytyi taas jostakin KEMUn järjestämältä soittoleiriltä. Janne oli tosi hyvä opiston käynyt rumpali ja me Timon kanssa itseoppineita. Aloitettiin heti soittamaan minun tekemiä kappaleita. Opeteltiin nopeasti viisi biisiä ja osallistuttiin bändikatselmukseen. Yllätykseksi voitimme kisan. Siitä Botnia Beat lehti kirjoitti, että Komsi yllätti Teuvalla. Se on jäänyt mieleen. Kisassa oli kuitenkin mm. A.O.D ja MT-1 orkesterit mukana eli todella kovia orkestereita.

Siitä pääsi Seinäjoelle isoohin katselmukseen, jossa 12. huhtikuuta 1987 pääesiintyjänä oli Smack. Minulla keikka meni päin persettä, taisin katkoa kolme kieltä kitarasta ensimmäisen biisin aikana. Jännitti niin kovasti. Sittemmin oli keikkoja lähialueella ja kerran pääsimme Kolmannen Naisen lämppäriksi Teuvan Ravintola Hermanniin.

Saimme myös tuosta katselmusvoitosta studioaikaa Suikin Botniasound studiolle Seinäjoella. Ei ollut mitään käsitystä studiotyöstä ja aikaa oli päivä. Siitä jäi muistoksi viiden biisin demo, jota ainakin Radio Paitapiiska soitti muutaman kerran.

Kaiken kaikkiaan nuorena musiikkielämä Teuvallakin oli todella vilkasta. Teuvan nuorisoseuralla ja Teuvan Hermannissa kävi kaikki kovat orkesterit ja koulussa oli opettajan rokkiheebo Juhani Kaukosalo (mm. Super-Suikkis), jolla oli oma merkityksensä soitto- ja bändihommiin.

Impressio hyytyi kun muut jäsenet lähtivät opiskelemaan ja soittaminen jäi. Itse jatkoin trubaduurina kunnes Jarkon kanssa löysimme toisemme KEMU ry:n järjestämällä bändikurssilla joskus 1989 ja perustimme Truba & Durix duon.

Teuvan Hermanni ravintolassa keväällä 1987. Kuva: Tiina Rantakoski