From Beyond / Cosmobile

Tuomas Palonen (laulu, kitara), Jonni Kullas (basso), Kimmo Kivistö (rummut)

1996 kasattu yhtye totteli aluksi nimeä from beyond.Kokoonpanon musiikki oli alkuaikoina grungen rankkaa ja aggressiivista vääntöä yhdistettynä kitarapopin herkkään ja melodiseen tunnelmaan. Myöhemmin grunge osuus väheni ja tilalle tuli vaikutteita ns. emo-coresta.

Tuomas Palonen muistelee:
Perustin From Beyond -trion Jonnin ja Kimmo Kivistön kanssa 1996. Olin bändin laulaja-kitaristi ja pääbiisintekijä. Myös Jonnin kynästä syntyi muutama biisi. Tyylilajia voisi kai nimittää indierockiksi.  Treenattiin Tiilelässä. Saatiin Valse Tristen vanha kämppä, jonka VT oli laittanut hienoksi, huone oli maalattu tosi räikeäksi ja kattoon oli naulattu tuoli. 

Ensimmäinen keikka soitettiin 1996 Kauhajoella bändikatselmuksessa. Mukana oli mm. Saran esiaste Kellariväkeä. Ennen vuotta 2000 keikkailtiin lähinnä Kauhajoella ja muutaman kerran lähipitäjissä Etelä-Pohjanmaalla. 

Koko muusikonurani eksoottisin keikka lienee ollut vuonna 1997 From Beyondin keikka Isojoen Merita-pankilla. En muista, miten keikka oikein järjestyi, mutta soitettiin pankin kellarikerroksen kerhotiloissa, ovessa luki "Disko". Vedettiin setti omia räkärock-biisejämme kouralliselle ala-aste-ikäisiä. Meille tarjottiin kakkua ja mehua. En oo koskaan antanut niin paljon nimmareita kuin tuolla keikalla. Kaikki paikallaolijat halusivat soittajilta nimmarit pahvisiin kakkulautasiin. 

Seuraavana vuonna mentiin Tampereelle Happy Road Studioon äänittämään neljän biisin Heartless EP, jonka äänittämisestä vastasi Marko Tetri. Julkaistiin EP omakustanteena ja Miettinen kehui sitä Radiomafian Räkärodeossa. EP:llä olevasta Ride-nimisestä biisistä tehtiin musiikkivideo, jonka kuvasi Jonni ja ohjasi Jonnin tuolloinen opiskelukaveri, räppääjänä paremmin tunnettu Asa.

Vuonna 2000 From Beyondin nimi muutettiin Cosmobileksi. Samana vuonna muutin Kauhajoelta Tampereelle ja Cosmobile alkoi keikkailla laajemmin ympäri Suomea. Kauhajoen elävän musiikin yhdistys (Kelmu) julkaisi 2001 Spoonriver Anthology kokoelma-CD:n, jossa oli meiltä kaksi biisiä ja lisäksi niin ikään kaksi biisiä The Prisondreamilta ja Galdean Urilta. Biisit äänitettiin Teuvalla Gömmel-studiossa Harri Salmelan ja Kari Komsin toimesta.

Cosmobile jatkoi toimintaansa vielä kymmenisen vuotta, julkaisi kaksi EP:tä ja kaksi täyspitkää. Varsinkin täyspitkät saivat hyvän vastaanoton ja keikkailimme ahkerasti ympäri Suomea ja Balttiassakin. Vuonna 2011 laitettiin pillit pussiin.