Linda Nine

Alkuperäinen kokoonpano: Kimmo Suomela (kitara), Hessu Koivisto (kitara), Affe Tuomela (rummut), Micke Weckström (laulu, lyömäsoittimet), Christer Rönnholm (basso, laulu).

Christer Rönnholm muistelee: Yhtye perustettiin syksyllä 1978. Ensimmäinen keikka tehtiin legendaarisessa Maximiliansissa ja toinen keikka oli heti Rock-SM osakilpailu Vaasan kaupungintalolla. Kilpailussa oli rock ja folk sarja. Linda Nine voitti rock-sarjan ja St.Petersaari folk-sarjan. Jälkeenpäin tuomaristo kumminkin päätti, että Vaasan osakilpailusta ei mahdu jatkoon kuin yksi bändi ja se oli sitten St. Petersaari.

Heti alusta alkaen ruvettiin soittamaan omia biisejä, lähinnä minun tekemiä. Covereina oli rock ja funk biisejä esim. Wild Cherryn "Play that funky music", The Zombiesin "She's not there" Santana tyyliin ja Steely Danin "Josie", myöhemmin ohjelmistoon tuli esim. Rainbown "I surrender". Kun samaan aikaan kanssamme oli Mietaalla esiintymässä jokin helsinkiläinen bändi niin niitten meitäkin miksannut miksaaja, joka oli ollut katsomassa Rainbowta, väitti että meidän versio "I Surrender" biisistä oli parempi.

Sitten kun yhtye jäi jossain vaiheessa tauolle niin Kimmo ja Hessu jättivät bändin. Myöhemmin samana vuonna jatkettiin uudella kokoonpanolla, jossa alkuperäisestä jatkovat minä, Affe ja Micke. Kitaroihin tulivat Kari Wegelius ja Pekka Juslin. Koskettimia soitti Mikko Laine, mutta hän jätti bändin myöhemmin samana vuonna. Kuskina ja myöhemmin myös valomiehenä toimi Rolf Kuni. Tällä kokoonpanolla soitettiin mm. Seinäjoen Rock-Piknikissä 1979.

Ensimmäinen äänitteemme oli single "I Should Like Some / Realize I'm Living" jotka molemmat olivat omia biisejä. Levytyskokoonpano oli Kari Wegelius (kitara), Pekka Juslin (kitara), Affe Tuomela (rummut), Micke Weckström (laulu, lyömäsoittimet, saksofoni) ja minä (basso, laulu).

Vuonna 1980 vaihtui rumpali Thomas Lindströmiin ja mukaan tuli myös Ari Ovaska kosketinsoittimiin. Tällä kokoonpanolla keikkailtiin ympäri Suomea ja tehtiin muutama pistokeikka Ruotsiin. Esiinnyimme YLEn Bang-nimisessä ohjelmassa yhdessä Brups bändin kanssa. Soitettiin myös englantilaisen Bad Manners bändin lämppärinä Turussa ja Sepänkylässä.

1982 vaihtui rumpali Jari Lehtisaloon. Linda Nine lopetettiin myöhemmin samana vuonna.

Tämän jälkeen tein pikavisiitin White House bändissa ja myöhemmin keväällä 1983 perustettiin Janne Stolpen kanssa Wild Force. Kimmo Suomelan kanssa ollaan soitettu 1993 lähtien eri cover bändeissä ja sekä Jimi Hendrix että Beatles tribute bändeissä. Samalla olen toiminut säveltäjänä ja tuottajana omassa Test Music Studiossa.

Muut Linda Nine jäsenet ovat jatkaneet eri cover bändeissä. Thomas Lindström on soittanut myös St. Marcus Blues Bandissä ja Fantasiassa.


Seinäjoen Rock-Piknik 1979. Kuvassa vasemmalta: Kari Wegelius, Christer Rönnholm, Micke Weckström, Affe Tuomela, kuvasta puuttuu Pekka Juslin. Oikeassa reunassa Rolf Kuni tankkaa.


Linda Nine 1980


Bang-ohjelman TVkuvaus


Linda Nine 1982